Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и

...
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и
Коментари Харесай

Цветанов бе награден за принос към разкриване на архивите на ДС

Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред и ръководител на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов бе почетен с грамота и почетен плакет от Комисията по досиетата за приноса му за общественото откриване на архивите на Държавна сигурност и комунистическите секрети служби. Това се случи по време на конференцията „ Документите на комунистическите секрети служби - действителност, обучение и памет “. Форумът се организира във връзка председателството на Комисията по досиетата на Европейската мрежа за предпазване на архивите на някогашните секрети служби/ЕМСА/ за 2018 година

„ Тези награди са огромна чест за мен. Искам да благодаря на сътрудниците от 43-тото Народно заседание, с които дружно успяхме да разтеглим обсега на Комисията по досиетата. Мога да подсигурявам, че и отсега нататък ще продължим да пазиме ползите на демократичната общественост “, съобщи Цветанов.

Той акцентира, че смяната, която се направи в образователните проекти, е извънредно значима. „ Сега децата ни ще имат опцията да знаят истината за този интервал от нашата история “, посочи той.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР