Председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта

...
Председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта
Коментари Харесай

Иван Ченчев разговаря с детския омбудсман на Исландия и участва в среща с еврокомисаря за работните места и социални права Никола Шмит

Председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Ченчев взе участие през днешния ден в работна среща с еврокомисаря за работните места и обществени права Никола Шмит.

Малко по-късно той се срещна с детския омбудсман на Исландия Салвьор Нордал, която у нас по покана на Национална мрежа за децата. В диалозите участваха също ръководители на други парламентарни комисии, както и представители на ръководещата коалиция.

„ Въпреки напрегнатите диспути в пленарна зала, се включих в двете срещи през днешния ден, защото считам, че децата са най-важни. Те са бъдещето освен на България, само че и на Европа “, уточни ръководителят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Ченчев.

Детската беднотия бе единият от акцентите, подложен по време на срещата с еврокомисар Шмит. Бедността и общественото изключване са факторите, които в най-силна степен имат въздействие върху живота и развиването на децата, а постоянно – и последствия за цялостен живот. Затова построяването на мощно и стабилно общество стартира от децата, бе посочено по време на диалозите.

На срещата с детския омбудсман на Исландия Салвьор Нордал бе разисквана работата на институцията детски омбудсман. Институция, която да пази правата и ползите на децата действително и дейно, а предварителната защита да бъде препоръчана като модел за справяне с нарушените права и със случаите на експанзия и принуждение измежду децата.

Председателят на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Ченчев приветства Национална мрежа за децата и ръководителя й Георги Богданов за напъните им у нас да бъде основана институцията детски омбудсман и за дейната позиция по въпроси, свързани с политиките за деца.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР