Председателят на комисията по международни работи на Съвета на Федерацията

...
Председателят на комисията по международни работи на Съвета на Федерацията
Коментари Харесай

Москва ще защитава заподозрените в шпионаж русофили в България

Председателят на комисията по интернационалните работи на Съвета на Федерацията на Русия (Сената) Константин Косачев е угрижен от известията за арестувани дейни последователи на другарските връзки с Русия и съобщи, че Москва е подготвена да ги пази, в това число по обществено-политическа линия, предава ТАСС.

``
реклама

,,От България идват извънредно притеснителни вести. Серия арестувания, разпити и обвинявания в „ шпионаж “ на група дейни последователи на другарските връзки с Русия. Познавам чудесно доста от тези хора``, написа Косачев във ``Фейсбук`` във вторник.

Той добави, че дружно с тях парламентаристите са създали доста по социална линия, в това число в границите на Ливадийския конгрес, който Съветът на Федерацията годишно организира в Крим.

,,Ще разберем защо става въпрос и ще ги пазиме уверено. По всички линии – дипломатическа, обществено-политическа и, в случай че е подходящо, юридическа``, акцентира сенаторът.

Освен това той изрази желанието си да изиска изчерпателни оценки на протичащото се от интернационалните правозащитници, „ занимаващите се с тематиката за пандизчиите на съвестта и от съюзническите за България НАТО и Европейски съюз``.

ТАСС отбелязва, че,,в понеделник българската полиция задържа секретаря на българското Национално придвижване „ Русофили “, някогашният основен редактор на вестник ``Дума`` Юрий Борисов по съмнение в шпионаж.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР