Председателят на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските

...
Председателят на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин е определен за координатор на мисията на ОССЕ за президентските избори в Грузия

Председателят на Комисията по европейски въпроси и надзор на европейските фондове и вицепрезидент на Парламентарната асамблея на ОССЕ Кристиан Вигенин беше избран от настоящия ръководител на асамблеята – външния министър на Италия Енцо Миланези, да бъде Специален координатор, който ще води краткосрочната задача на организацията за наблюдаване на изборите в Грузия, оповестиха от Народното събрание.
Водещи членове на Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) идват тази седмица в Тбилиси за крайна подготовка на задачата за наблюдаване на президентските избори в Грузия на 28 октомври 2018 година Кристиан Вигенин ще показа предварителните резултати от задачата на конференция на 29 октомври 2018 година в Тбилиси.
„ Тези избори са значими както за самите грузинци, по този начин и за интернационалната общественост и ще бъдат следващ тест за зрелостта на грузинската демокрация”, съобщи Кристиан Вигенин. „ Като наблюдаващи, ние ще следим сериозно изборния развой, оценявайки неговата съгласуемост с уговорките, поети от всички страни от ОССЕ във връзка с провеждането на избори и ще предоставим почтена и уравновесена оценка, основаваща се на допустимо най-широка информация”, акцентира той.
Парламентаристи от ОССЕ, наблюдаващи, упълномощени от ОССЕ/БДИПЧ, от Парламентарната асамблея на НАТО, от ПАСЕ и от Европейския парламент ще обединят старания в тази задача. Като цяло, ОССЕ чака повече от 350 наблюдаващи да работят в изборния ден на територията на Грузия.
Наблюдатели от българска страна с изключение на Кристиан Вигенин ще бъдат ръководителят на българската делегация в ПА на ОССЕ Десислава Атанасова, заместник-ръководителят на делегацията Борис Ячев, както и трима представители на българската делегация в Парламентарната асамблея на НАТО - Христо Гаджев, Петър Витанов и Милен Михов.
Това е дванадесетият път, в който Парламентарната асамблея на ОССЕ образува задача за наблюдаване на избори в Грузия, включително президентските избори през 2013 година и двата тура на парламентарните избори през 2016г. Асамблеята следи изборите в Грузия от 1995 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР