Председателят на групата на Има такъв народ Тошко Йорданов атакува

...
Председателят на групата на Има такъв народ Тошко Йорданов атакува
Коментари Харесай

Тошко Йорданов нападна ДБ заради условията към ИТН

Председателят на групата на " ИТН " Тошко Йорданов нападна " Демократична България " и " Изправи се, ние идваме " от парламентарната естрада. Според Йорданов Христо Иванов и Мая Манолова водят нещата към последващи избори и карат Бойко Борисов да се радва.

Той акцентира, че е недопустимо " Демократична България " да слага условия, да изявява искания и да се пробва да реди кабинет без да е силата, която е спечелила избори.

Йорданов нападна персонално Христо Иванов, защото е показал имена на министри от служебния кабинет, които би трябвало да останат в постоянно държавно управление - Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков.

След това офанзивата на Йорданов се пренасочи към финансовия министър в служебното държавно управление Асен Василев.

" През 2008 година вложител дава 1 млн. и половина $ на компания, която се занимава с продажба на самолетни болите. Фирмата има четирима съдружници. Изпълнителен шеф е сегашният финансов министър Асен Василев. Няколко години поред заради неприятно ръководство и неприятни финансови резултати, вложителят е заставен да налива милиони. През 2009 вложителят, който работи с Европейската банка за възобновяване и развиване отхвърля да налива средства и настава спорове. Тогава в нарушаване на закона изпълнителният шеф Асен Василев дава персонален заем на компанията и няколко месеца изисква назад заема, като по този метод банкрутира компанията ", съобщи Тошко Йорданов.

И продължи: " Междувременно Асен Василев е водил договаряния с датски вложител и когато банкрутира компанията, в нарушаване на контракта той води част от програмистите и основава нова компания, която също в нарушаване на предходния контракт, новата компания стартира да развива безусловно същата активност като предната компания и това довежда до правосъдни каузи в Лондон, Амстердам и Съединени американски щати. Съдебна техническа експертиза потвърждава, че новият артикул на Асен Василев е изработен въз основа на код от откраднат компютър персонално от господин Асен Василев. След излизането на тази експертиза, юристите на господин Василев оферират и реализират отвън правосъдно съглашение, заплащайки няколко милиона $, признавайки обстоятелството за открадната интелектуална благосъстоятелност. Според нас човек, откраднал интелектуална благосъстоятелност, не би трябвало да бъде български министър ".

Йорданов предложи на Христо Иванов да се интересува повече от фактологията, а не от личните си благосклонности.

Впоследствие Има Такъв Народ даде брифинг в коридорите на Народното събрание, с цел да посочи, че за тях размяната на остри реплики не е затворена врата.

" Не сме споделили на " Демократична България ", че не се надяваме на тяхната поддръжка при показване на кабинет. Просто се надявам това да бъде другарски знак към тях, да се върнат на естествените позиции, които обявиха в началото, че нямат предпочитание за постове и че не е належащо да оферират хора в един предстоящ кабинет, изключително хора, които са наказани за кражба на интелектуална благосъстоятелност ", уточни Йорданов.

Според Филип Станев Демократична България са нарушили джентълменско съглашение, реализирано с Има Такъв Народ.

" Как е допустимо в границите на единствено четири дни по този начин фрапантно да се промени позицията на " Демократична България ". Те изрично обявиха, че няма да имат властови искания във връзка с това кой да заема министерски кресла. Вчера чухме напълно друга декларация, напълно друга позиция. Ние не знаем какво се е случило през тези четири дни, само че тази позиция се е трансформирала фрапантно ", изясни Станев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР