Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отправи задочно предизвикателство към Продължаваме

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отправи задочно предизвикателство към Продължаваме
Коментари Харесай

Борисов подкани ПП-ДБ да поискат подкрепата на ГЕРБ за втория мандат

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов насочи задочно предизвикателство към " Продължаваме промяната - Демократична България ", откакто обединението съобщи, че няма да поддържа кабинет с мандата на първата мощ.

" Политическа партия И Демократична България споделят, че във втория мандат желаят да вършат държавно управление с поддръжката на кой? Молбата ни е, когато ги питате, да назоват поименно с кой. Формулировката " с всички " значи с никой. Вариант А - чакаме поддръжка на ГЕРБ. Тогава да се уточним в какво се показва тази поддръжка. Ако се показва в еднократно натискане на копчето, добре. А по-късно? Ако арестуват Слави Трифонов по-късно? С какъв механизъм ще го спрем? Какъв ще е механизмът на ръководство и надзор? Ако имат сделка с други партии, тогава ние ще се опитаме в границите на първия мандат да предложим безусловно същото, което те оферират. А рискът е при нас то да мине ", сподели Борисов.

Той разгласи, че в работните групи на ГЕРБ и ПП-ДБ депутатите си сътрудничат " извънредно добре ", само че не получават отговор на въпроса за ръководещото болшинство.

" Иначе ще излезе, че това са празни приказки и задачата е да се отиде юли-август на избори ", упрекна ги Борисов.

В същото време той продължи да сипе рецензии против хипотетичните си сътрудници в " устойчиво, дълготрайно, отговорно " ръководство, че са " счупили страната " и по тази причина би трябвало да вземат участие в " поправянето ".

" Хаос, неустановеност, престъпност, инфлация, миграция, обедняване и вие ме питате дали се тормозя. Естествено, че се тормозя. Вместо да съм там и аз да си понеса с моя опит ръководството, ние ще пратим различен министър председател да им угодим. И ние с нашата виновност, и те с тяхната, и другите - да се смирим за една година, а след това отново има време да си подсещаме рецензиите ", разгласи още той.

На въпрос на ПИК дали ГЕРБ се договаря да " отреже главата на Иван Гешев " като цена на държавно управление с ПП-ДБ, Борисов даде да се разбере, че партията няма планове да сменя основния прокурор.

" Нашата тематика не е Иван Гешев. Нашата тематика е механизъм за следствие. Да има изречението, да има опцията - в случай че един ден имаме неприятен основен прокурор, да има механизъм да бъде отхвърлен и разследван ", беше коментарът му.

Не са положителни, само че 600 000 са дали своят вот за тях. Заради тези 600 000 и нашите 600 000 сме длъжни да създадем държавно управление, разгласи още той във връзка възможната коалиция.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР