Председателят на „Газпром“ Алексей Милер и председателят на Snam S.p.A.

...
Председателят на „Газпром“ Алексей Милер и председателят на Snam S.p.A.
Коментари Харесай

„Газпром“ и италианската Snam обсъдиха как да продължат „Турски поток“ за Европа


Председателят на „ Газпром “ Алексей Милер и ръководителят на Snam S.p.A. Марко Алвера разискаха в Москва вероятните разновидности за взаимоотношение, в частност реализирането от „ Газпром “ на плана „ Турски поток “, се споделя в известие на съветската газова компания.

„ Участниците в срещата означиха нуждата на всички страни от Европа от нови надеждни направления за доставка на газ при намаляването на личният рандеман. Марко Алвера осведоми Алексей Милер за желанието на Snam да подкрепи основаването на нови газотранспортни направления за страните от Средиземноморието “, се споделя в известието на „ Газпром “.

По-рано в изявление за Interfax Natural Gas Daily Алвера разяснява, че Snam разисква опцията за вложения в нов газопровод за доставка на съветски газ за Европа през Балканите. „ Ако „ Газпром “ ни предложения, ние ще обсъдим тази опция “, декларира той.

Сега, като главен вид за продължение на „ Турски поток “ за Европа се разисква планът South Stream Lite – през България, Сърбия, Унгария до Австрия. През предходната година „ Газпром “ направи необвързващи поръчки на практика до всички газотранспортни оператори в Централна и Южна Европа - България (Bulgartransgaz), Унгария (FGSZ), Австрия (Gas Connect Austria), Хърватия (Plinacro), Гърция (DESFA), Италия (Snam) в границите на процедура за оценка на пазарното търсене на нови транспортни мощности. Обсъждат се и различни разновидности – ITGI-Poseidon и втора фаза от Трансадриатическия газопровод (TAP).

“Турски поток “ е план за експортен газопровод от Русия за Турция през Черно море и по-нататък до границите на Турция с избрани страни. Първата част на газопровода е предопределена за турският пазар, а втората за страните от Европа. Строителството на морския сектор на „ Турски поток “ стартира на 7 май 2017 година

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР