Председателят на федерацията по волейбол на Украйна Михаил Meлник обяви,

...
Председателят на федерацията по волейбол на Украйна Михаил Meлник обяви,
Коментари Харесай

Украйна привлича бразилец за национален селекционер

Председателят на федерацията по волейбол на Украйна Михаил Meлник разгласи, че новият треньор на женския народен тим най-вероятно ще бъде бразилец.

„ Украйна съумя да влезе в листата на участниците в специфичната стратегия на Международната федерация по волейбол, която за своя сметка дава помощ на обособени страни от опитни задгранични експерти. Беше ни възложен голям лист, който включваше имената на 90 водещи експерти. Дълго време обсъждахме, преговаряхме и най-после в заключителния стадий се спрахме на шестима претенденти - двама бразилци, двама италианци, поляк и турчин, все потвърдени треньори. След нови разисквания се даде желание на един от бразилците. Лично аз бях притеглен от фокуса му върху наложителен предстоящ резултат с нашите девойки, чийто капацитет той счита за доста висок.



Умишлено към този момент не оповестяваме фамилното му име, само че този бразилец в името на опцията да работи с женския народен тим на Украйна, отхвърли по-изгодно финансово предложение от Израел.

Той беше подготвен да стартира подготвителния развой с нашите девойки през лятото, само че поради пандемията нещата се отложиха “, сподели Мелник.

На европейското състезание 2019 отборът на Украйна приключи на пета позиция в група В, като съумя да означи единствено една победа над Португалия. С привличането на задграничен експерт от локалната федерация се надяват на развиване на тима и бъдещи триумфи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР