Председателят на фармацевтичния съюз проф. Асена Сербезова не е подала

...
Председателят на фармацевтичния съюз проф. Асена Сербезова не е подала
Коментари Харесай

Не фалшива тревога, а обществено полезна дейност. Край на безумното дело срещу Асена Сербезова

Председателят на фармацевтичния съюз проф. Асена Сербезова не е подала подправен знак за паника като е предизвестила за риска от дефицит на медикаменти по време на епидемията, а е съобщила значима и вярна информация. Действията ѝ не са закононарушение. Става дума за " публично потребна активност по информиране на обществото за събития (макар и неблагоприятни), обвързвана с най-висшите богатства в актуалното общество – човешките здраве и живот ".

Това е записано в претекстовете към решението на Софийски градски съд, с което тя бе дефинитивно оправдана. Още на първа инстанция Сербезова бе оповестена за невиновна. се отхвърли да поддържа тезата си.

Интервю

Сербезова бе упрекната поради нейни изявления в изявленията пред БНР и Българска национална телевизия предходната пролет, когато рецесията с ковид набираше скорост. В тях тя декларира, че е имало краткотраен дефицит на някои лекарства и че се чака същото да се случи с други, тъй като дейните им съставки се купуват от Китай и Индия, което в оня миг е доста мъчно.

Малко по-късно прокуратурата ѝ повдигна обвиняване с изказванието, че всява суматоха. И макар,, че Сербезова е била права, проверяващите не се отхвърлиха от тезата си дълго време.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР