Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви във

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви във
Коментари Харесай

Ваксинацията на децата трябва да зависи от учените, а не от политиците

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи във вторник, че учените би трябвало да дефинират дали е належащо да се имунизират децата против COVID-19, а не политиците, написа европейската редакция на Politico, заяви организация Фокус.

По време на конференция след срещата на върха на водачите на Европейски Съюз на фон дер Лайен бе запитана за нейната позиция по дебата по отношение на нуждата да се имунизират децата в Европа, като се има поради, че имунизациите не са задоволително публикувани в международен мащаб.

Европейската организация по медикаментите би трябвало да вземе решение преди края на месеца дали да предложи имунизацията Бионтех/Пфайзер против COVID-19 за юноши. „ Модерна “ също регистрира позитивни резултати с RNA имунизацията си в тази област и се чака да подаде документи през юни.

Миналата седмица генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Адханом Гебрейесус съобщи, че богатите страни, които имунизират деца, са „ морална злополука “, защото здравните служащи в страните с по-ниски приходи към момента чакат да бъдат ваксинирани.

„ Нуждаем се от научни препоръки кого да имунизираме, по какъв начин да имунизираме и в какъв ред “, сподели фон дер Лайен, добавяйки: „ Това не е политическо решение, а очевидно научно решение, учредено на доказателства “.

Фон дер Лайен съобщи, че що се отнася до наличността на ваксини, Европейски Съюз се сблъсква с три съществени провокации през идващите две години: имунизиране на малолетни, по кое време да се ползва нов буустер и подготовка на различни разновидности - всички от които са били съществени тематики по време на Европейския съвет, сподели тя.

До края на седмицата над 300 милиона дози ваксини ще бъдат доставени в страните от Европейски Съюз и 400 милиона до края на юни. Това значи, че Европейски Съюз е на път да имунизира 70 % от популацията си до края на юли , което ще разреши възобновяване на повече свободи, сподели тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР