Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен избра Илиана Иванова за еврокомисар

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че утвърждава Илиана Иванова за претендент за идващ български еврокомисар. Фон дер Лайен благодари на втория български претендент Даниел Лорер .

И двамата претенденти демонстрираха огромна ангажираност към Европейския съюз и към работата на комисар, се показва в изказване на Фон дер Лайен във връзка вчерашната й среща с Иванова и Лорер. Те също имат подобаващ опит за тази служба, се добавя в текста.

 
Свързани

След тези изявленията взех решение да предложа на Съвета на Европейски Съюз и на Европейския парламент назначението на Илиана Иванова на поста комисар. Тя ще дава отговор за нововъведенията, проучванията, културата, образованието и младежта. Иванова има забележителен опит по въпросите на Европейски Съюз, като е член на Европейската счете палата от 2013 година. Преди това е била член на Европейския парламент сред 2009 година и 2012 година, и заместник-председател на комисията по бюджетен надзор. Нейният опит е от решаващо значение за продължение на осъществяването на водещата изследователска стратегия " Хоризонт Европа ", с цел да се усъвършенства успеваемостта на разноските на Европейски Съюз за научни проучвания и да се реализира по-добро влияние на място, декларира ръководителят на Европейска комисия.

Благодаря на господин Лорер за неговата кандидатура и му поисквам триумф в бъдещите му инициативи, приключва изказването.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР