Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова Украйна

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова Украйна
Коментари Харесай

Фон дер Лайен увери Украйна в подкрепата на ЕС по "дългия ѝ път" към членство в общността



Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен прикани Украйна да форсира промените против корупцията и увери Киев в европейската поддръжка по " дългия път " към участие в общността:

" Украйна ще има водеща роля, като ще би трябвало да получи големи вложения. Но с цел да бъде реализиран оптимален резултат и да бъде нараснало доверието на бизнеса, вложенията ще би трябвало да бъдат придружени от нова вълна на промени ".

Фон дер Лайен настоя също по този начин да бъде признат закон за медиите, който " да хармонизира украинското законодателство с нормите на Европейски Съюз ".

Междувременно в проява на единството на управляващите, президентът, министър председателят и ръководителят на Народното събрание на Украйна подписаха обща декларация, утвърждаваща пътя на страната към Европейския съюз.

Президентът Володимир Зеленски прикани депутатите и държавните чиновници да не забавят темпото на работа при приемането и използването на промените, изисквани от Брюксел.

" Ще упорствам всички, които заемат държавни длъжности, да гледат на отговорностите си и на работата за участие в Европейски Съюз като на борба на фронта на нашата страна - за Украйна, за всички нас. Трябва да продължим подготовката за присъединение със същата активност и отговорност, каквито имахме при подготвянето на кандидатурата ", уточни Зеленски.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР