Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен прие оставката

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен прие оставката
Коментари Харесай

Мария Габриел подаде оставка като еврокомисар

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен одобри оставката на като еврокомисар.

Тя съобщи, че Габриел я е уведомила, че през днешния ден ще се яви пред президента на България, за за сформиране на държавно управление. По тази причина тя е подала оставка като член на колегиума на членовете на Европейска комисия, която Фон дер Лайен е приела.

Шефът на Комисията благодари на Мария Габриел за службата ѝ като комисар по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта. В продължение на три години и половина в тази си роля тя способства доста за постигането на прогрес по целите на Комисията в тази област, посочи тя.
 Мария Габриел излезе в неплатен отпуск като еврокомисар
Мария Габриел излезе в неплатен отпуск като еврокомисар

Ако успее да сформира кабинет и напусне Европейска комисия, България ще би трябвало да показа различен претендент за еврокомисар

Благодарна съм по-специално на комисар Габриел за о тличното осъществяване на нашата водеща иновационна стратегия " Хоризонт Европа " , за мощния подтик на нововъведенията и започващите предприятия посредством Европейския съвет по нововъведенията и за персоналния ѝ ангажимент за триумфа на Европейската година на младежта, добави Фон дер Лайен.

Тя открои и градивния и другарски принос на Габриел към работата на Колегията на членовете на Европейска комисия като цяло.

От този миг изпълнителният заместник-председател Маргрете Вестегер и заместник-председателят Маргаритис Схинас поемат ресора на Мария Габриел. Изпълнителният заместник-председател Вестегер ще дава отговор за нововъведенията и научните проучвания, а заместник-председателят Схинас ще дава отговор за образованието, културата и младежта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР