Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и върховният

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и върховният
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен и Борел ще посетят Украйна в събота

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел ще пътуват до Киев, заяви представител на Европейска комисия.

Предвижда се в събота гостите да се срещнат с украинския президент Володимир Зеленски. По-късно същия ден Европейски Съюз се чака да разгласи първите постъпили поръчки от организации от целия свят за дарения за Украйна, добави представителят.

 Жозеп Борел Жозеп Борел Източник: European Commission
След телефонен диалог, извършен с украинския президент Володимир Зеленски австрийският канцлер Карл Нехамер стана следващият европейски водач, който разгласи проектите си да пътува до Украйна, съобщи ДПА.

Канцеларията на Нехамер удостовери, че той ще посети Киев в идните няколко дни, с цел да разиска с украинския президент Володимир Зеленски филантропичната и политическа поддръжка за Украйна.

 Карл Нехамер Карл Нехамер Източник: Wikiwand
Досега Австрия е предоставила на Украйна към 17,5 милиона евро от своя фонд за бедствия в чужбина, както и 10 000 каски и над 9100 защитни жилетки за приложимост от жителите, напомня Българска телеграфна агенция.

Преди дни в Киев бе ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола. Тя бе първият представител на институциите на Европейски Съюз, който посети украинската столица след почналото евакуиране на съветските войски от региона.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР