Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че през юли

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че през юли
Коментари Харесай

Юнкер отива във Вашингтон, иска по-малко драма в търговската война с Тръмп

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че през юли ще посети Вашингтон за търговски договаряния със Съединени американски щати.

Ще приказвам от името на всички европейци, търговията е в компетенциите на Европейски Съюз, ние би трябвало да беседваме, да дедраматизираме тази обстановка, заяви Юнкер след двудневната среща на върха на Европейски Съюз в Брюксел.

Търговските връзки сред Съединени американски щати и Европейски Съюз се обтегнаха, откакто Вашингтон наложи мита върху импорт на стомана и алуминий от съюза, а Брюксел наложи ответни ограничения върху американски артикули.

" Ще пътувам за Вашингтон и...ще показва европейската позиция. Не ми харесва тази концепция...американската администрация желае да раздели Европейски Съюз...що се отнася до търговията. Това е компетентност на Европейския съюз. Трябва да дедраматизираме тези връзки. Нуждаем се от тези връзки. Съединени американски щати също се нуждаят от тези връзки. Не съм сигурен дали ще реализираме съглашение сред Съединени американски щати и Европейски Съюз, само че ще опитаме ", изясни той.

Междувременно немският канцлер Ангела Меркел разгласи, че Юнкер е получил мандат от Европейски Съюз за договаряния с Доналд Тръмп във Вашингтон.

" Трябва да създадем всичко допустимо, с цел да избегнем комерсиална война ", акцентира тя.

Френският водач Еманюел Макрок пък съобщи, че " Европа е посочила единение пред неприемливата офанзива " на Съединени американски щати.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР