Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че оставката на

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че оставката на
Коментари Харесай

Световните реакции след оставката на Тереза Мей

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че оставката на английския министър председател Тереза Мей няма да промени позицията му по отношение на съглашението за Брекзит, което беше утвърдено от всички страни членки.

 © БГНЕС
Германският канцлер Ангела Меркел също означи решението на Мей да подаде оставка „ с почитание ” казвайки, че те имат една добра връзка построена на доверие.

Меркел чака да работи с Мей в същия дух до момента в който тя е на позицията. Отбеляза, че Берлин „ желае да резервира близкото си съдействие и околните връзки с английското държавно управление ”.

Брекзит без договорка наподобява неминуем, откакто английският министър председател Тереза Мей разгласи оставката си, което проправя пътя за завладяване на властта от хардлайнерите, предизвести Испания.

" При тези условия, твърдият Брекзит наподобява е действителност, която е съвсем невероятно да бъде преодоляна ", съобщи говорителката на испанското държавно управление Исабел Села, добавяйки, че " английското държавно управление, английският парламент ще бъдат " само виновни за излизането без договорка (от ЕС) и неговите последици “.
 Тереза Мей подава оставка на 7 юни Тереза Мей подава оставка на 7 юни
Британският министър председател Тереза Мей ще подаде оставка като министър председател и ръководител на Консервативната партия на 7 юни. Гласуването за неин заместител ще започ...
 Макрон след оставката на Мей: Искам бързо изясняване на обстановката с Брекзит Макрон след оставката на Мей: Искам бързо изясняване на обстановката с Брекзит
Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че желае да види „ бързо изясняване” на обстановката с излизането на Англия от Европейски Съюз. Това се случи малко с...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР