Руските сили атакуваха тази нощ Украйна с 27 ударни дрона

...
Руските сили атакуваха тази нощ Украйна с 27 ударни дрона
Коментари Харесай

Русия и Украйна тази нощ си размениха удари с дронове; има пострадали

Руските сили нападнаха тази нощ Украйна с 27 ударни дрона „ Шахед-131/136 “ от регионите на съветския град Курск и нос Чауда в Крим, съобщи Укринформ, като се базира на известие в „ Телеграм “ на командващия военновъздушните сили на Украйна генерал-лейтенант Николай Олешчук, съобщи Българска телеграфна агенция.

Украинската противовъздушна защита е съумяла да смъкна 22 дрона „ Шахед “ в Николаевска, Херсонска, Днепропетровска, Сумска и Полтавска област. При нападението е потърпевш един човек в Полтавска област и е опустошен промишлен обект.

Сутринта в цяла Украйна бяха задействани и сирените, откакто беше засечено излитането на изтребители МиГ-31 в Русия

От своя страна съветската Противовъздушна отбрана смъкна по два дрона, изстреляни от Украйна в Белгородска и Курска област и един - във Воронежка, заяви съветското министерство на защитата.

" През миналата нощ бяха пресечени опити на режима в Киев да извърши терористични офанзиви с безпилотни летателни апарати по обекти на територията на Руската федерация. Два безпилотни летателни апарата над територията на Белгородска област, два безпилотни летателни апарата над територията на Курска област и един безпилотен летателен уред над територията на Воронежка област бяха унищожени и прихванати от дежурните средства за противовъздушна защита ", споделиха от министерството.

В резултат на украински обстрел против инфраструктурен обект в Белгородска област към 3500 семейства са останали без ток, заяви на страницата си в обществената мрежа „ ВКонтакте “ губернаторът на региона Вячеслав Гладков.

Той посочи, че на 4 юни са осъществени доста офанзиви от страна на украинските сили, като осем мирни поданици са получили пострадвания.  

" На всички е оказана нужната помощ. Ако е нужно, съгласно със положението им, те ще бъдат изпратени в Москва. Но към днешна дата нашите лекари, които разполагат с всички медикаменти, още веднъж оказват цялата нужна помощ ", написа Гладков.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР