Председателят на долната камара на парламента временно отстрани единадесет италиански

...
Председателят на долната камара на парламента временно отстрани единадесет италиански
Коментари Харесай

Бой в парламента: Над 10 италиански депутати ще бъдат временно отстранени

Председателят на долната камара на Народното събрание краткотрайно в профил единадесет италиански депутати за два до 15 дни заради вчерашното сборичкване в пленарна зала, заяви италианската новинарска организация АНСА.

Конфронтацията беше провокирана по време на разглеждането на противоречив държавен проектозакон за „ диференцираната автономност “, който ще разреши на областите да желаят повече пълномощия при изразходването на събраните в тях налози и който критиците считат, че ще задълбочи разделянето сред Северна и Южна Италия.

В един миг депутатът от Движение „ Пет звезди “ Леонардо Доно се опита да връчи италианското знаме на министъра на районните въпроси и автономията Роберто Калдероли, което накара депутати от ръководещата коалиция да изтичат към него.

На фрагментите от случая може да се види по какъв начин един от тях се пробва да го удари. Доно пада на земята и по-късно е изведен от залата в инвалидна количка.

Депутатът след това съобщи, че е добре, откакто е минал медицински проучвания, само че упрекна сътрудника си от „ Лигата “ Игор Леци, че го е блъснал в лицето.

Леци отхвърли обвиняването, признавайки, че се е опитал да удари, само че е пропуснал. Най-дългото премахване се пада точно на него, като няма да има достъп до Народното събрание в течение на 15 дни.

Доно също ще бъде отхвърлен, само че за четири дни.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР