Председателят на Държавната дума на Руската федерация Вячеслав Володин заминава

...
Председателят на Държавната дума на Руската федерация Вячеслав Володин заминава
Коментари Харесай

Шефът на руската Дума Вячеслав Володин ще бъде на официална визита в Китай

Председателят на Държавната дума на Руската федерация Вячеслав Володин отпътува на публично посещаване в Китаа от 21 до 23 ноември, заяви ТАСС, като цитира известие на формалната китайска държавна организация Синхуа.

Според китайската организация съветската делегация, водена от Володин, е по покана на ръководителя на Постоянния комитет на Общокитайското заседание на народните представители Чжао Лъцзи.

Други елементи за визитата не се оповестяват.

Интересното е, че визитата на Володин идва единствено няколко дни след срещата на високо равнище сред президентите Джо Байдън и Си Дзинпин в Калифорния. Основният резултат от нея беше възобновяване на директната връзка сред Пентагона и Народно-освободителната войска на Китай (НОАК).

През септември ръководителят на Държавната дума Володин означи, че от ден на ден страни по света избират курс на осъществяване на самостоятелна вънтерша и външна политика, учредена на отстояването на националните ползи. Те виждат в лицето на Русия благонадежден сътрудник, с който могат да построяват връзки на правилата на равноправието, взаимното почитание и доверие.

През октомври Володин посети Виетнам, където се срещна с ръководителя на Националното заседание Вионг Дин Хюе и президента Во Ван Туонг.

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР