Председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора

...
Председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Елеонора
Коментари Харесай

Председателят на ДАЗД се срещна с представител на УНИЦЕФ за България


Председателят на Държавната организация за протекция на детето доктор Елеонора Лилова се срещна с Мария Хесус Конде, представител на УНИЦЕФ за България. Те разискаха въпроси по бъдещото взаимоотношение сред двете организации.

Мария Хесус Конде показа Програма за съдействие България – УНИЦЕФ, 2018-2020 година, с акцент върху предстоящите резултати, основните индикатори за прогрес, изходните данни и задачите. Двете страни договориха последваща тематична работна среща по отношение на осъществяването на дейностите по Национална стратегия за предварителна защита на насилието и злоупотребата с деца, 2017-2020 година

Във връзка с изследване на УНИЦЕФ, което ще бъде извършено измежду деца и възрастни за разработване на нови стандарти в обществената политика за предварителна защита на насилието, ще бъдат предоставени резултатите, въз основа на които ще се вкарат рекомендациите. От интернационалната организация подчертаха упованията си за лидерската роля на ДАЗД във въвеждането и популяризирането на положителните практики и рекомендации, открити в проучването, оповестиха от организацията.

Д-р Елеонора Лилова срещна екипа на УНИЦЕФ с настоящото положение на Националната телефонна линия за деца 116 111 и показа за нуждата от осъвременяване на техническите характерности.

Мария Хесус Конде показа опита на организацията при основаване на по-достъпни уеб-базирани канали за връзка, които са приоритет на нейните политик и изрази предпочитание за партньорство в реализирането на нововъведенията в България.

На работната среща участваха още Елена Атанасова, програмен шеф „ Мониторинг правата на детето “ и Милена Харизанова, програмен шеф „ Закрила на детето “ в УНИЦЕФ, както и държавен специалист Илиана Христова от дирекция „ Политики и стратегии за детето, стратегическо развиване и съгласуваност “ на ДАЗД. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР