Председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Теодора

...
Председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Теодора
Коментари Харесай

ДАЗД стартира информационни срещи с ученици в страната за Националната телефонна линия за деца

Председателят на Държавната организация за протекция на детето доктор Теодора Иванова и волейболистите на " Марек Юнион-Ивкони “ дружно с треньора им Найден Найденов разговаряха с възпитаници от Основно учебно заведение " Неофит Рилски " в гр. Дупница за същността, активността, и функционалностите на Националната телефонна линия за деца 116 111 на ДАЗД, оповестиха от Агенцията .

" Разговорите с Вашите родители, учители, и другари постоянно ще Ви оказват помощ да решите всеки проблем. Ако има нещо, което Ви тормози и не намирате метод да разкажете на  околните си, знайте, че на Националната телефонна линия за деца 116 111 има непрекъснато, седем дни в седмицата, и изцяло гратис кой да Ви изслуша и да Ви поддържа “, изясни пред петокласниците от Основно учебно заведение " Неофит Рилски " доктор Теодора Иванова, ръководител на ДАЗД.

Да поддържат самодейността на Държавната организация за протекция на детето в събитието се включиха волейболистите на " Марек Юнион-Ивкони “ и треньора им Найден Найденов. Те описаха на децата, че точно шерването и доверието сред всички в тима е от основно значение за триумфите, които реализират.

" Не се тормозете да говорите за всичко с околните си хора, а в случай че има нещо, което се чудите по какъв начин да кажете, може постоянно да потърсите съвет и на Националната телефонна линия за деца 116 111 на ДАЗД “, сподели на децата Найден Найденов, треньор на волейболен тим " Марек Юнион-Ивкони “.

С доста въпроси от децата, както към един от най-успешните български спортни тимове, по този начин и към специалистите от ДАЗД протече срещата.

На 29 октомври ще се отбележат 15 години от Решение 2007/689/EC на Европейската комисия, с което предлага на държавите-членки да запазят номер 116 111 за националните телефонните линии. От 2009 година Държавната организация за протекция на детето построи и поддържа Национална телефонна линия за деца с храмонизиран номер 116 111. Чрез линията децата и възрастните, които са загрижени за тях, могат да бъдат изслушани, съветвани и подкрепени от потвърдени експерти анонимно, гратис, 24 часа, 7 дни в седмицата. Във връзка с отбелязването на 29 октомври ДАЗД стартира осведомителни срещи с възпитаници в страната за Националната телефонна линия за деца 116 111.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР