Председателят на Държавна агенция Безопасност на движението по пътищата“ предоставя

...
Председателят на Държавна агенция Безопасност на движението по пътищата“ предоставя
Коментари Харесай

Одобрен е доклад за състоянието на безопасността на движението по пътищата


Председателят на Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата “ дава минимум един път годишно информация на Министерски съвет за положението на пътната сигурност в Република България. Предназначението на документа е и да даде информацията в подтекста на края на интервала на Националната тактика за възстановяване на сигурността на придвижване по пътищата 2011-2020 година и да служи като основа на идния нов планов интервал на националната рамка за сигурността на придвижване по пътищата 2021-2030 година

Анализът включва стратегически политики, статистика и трендове на пътнотранспортния травматизъм, влияещи фактори и области за влияние. Крайната цел на документа е да подкрепи ръководството на сигурността на придвижването по пътищата като сложна система, която разрешава разбор на всички стадии от планирането и реализацията на политиката, създавайки предпоставки за явен мониторинг и оценка на подхванатите дейности.

Предложеният План за деяние за 2020 година включва комплекс от ограничения в следните посоки: регулационна рамка; държание на участниците в придвижването по пътищата; контролна дейност; пътна инфраструктура; авто парк и незабавна здравна помощ. Той съдържа над 130 съответни ограничения за възстановяване на сигурността на придвижването по пътищата на Република България през 2020 година, предстоящи резултати и виновни институции.

С Решението на Министерски съвет, 2020 година се афишира за година на дейна работата по запазване на живота и здравето на участниците в придвижването по пътищата под мотото " На пътя животът е с преимущество “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР