Председателят на бюджетната комисия в Народното събрание и депутат от

...
Председателят на бюджетната комисия в Народното събрание и депутат от
Коментари Харесай

Каримански: Не можем да продължаваме на калпак да намаляваме на всички ДДС

Председателят на бюджетната комисия в Народното събрание и народен представител от „ ИТН ” Любомир Каримански разяснява предлагането да се понижи налога на топлинната сила на 9%.

" Не можем да продължаваме на калпак да понижаваме на всички Данък добавена стойност ", сподели той в студиото на „ На фокус ” по " Нова телевизия " и добави, че избира диференцираното подкрепяне на уязвимите групи хора.

„ Научих от сътрудници, че вицепремиерът и министър на финансите е взел участие в една от работните групи ”. Така разяснява една от ябълките на раздора в обединението - изтеклата информация за български вид на закона „ Магнитски ”. По думите му е била образувана работна група от специалисти от Българска народна банка и Министерство на външните работи, които му удостоверили, че изтеклите текстове били съвсем едно към едно с обсъжданите в групата. Притеснението на някогашния претендент за шеф на Българска народна банка е, че няма автограф на съставител и вносител на този план.

ADVERTISING

„ Той е написан съсредоточено да се дадат пълномощия в ръцете н хора, които даже не са част от правосъдната система, а да имат опция да размятат бухалка, каквато ние и в този момент желаеме да закрием ”, добави Каримански.

„ ИТН ” ще напусне обединението в случай че се натрупа сериозна маса от неспазване на съдружното съглашение. Такова е почнало да се натрупва ”, сподели още Каримански.

Една от тематиките, по която има обществен спор в границите на ръководещото болшинство, е дебата за Република Северна Македония. Според депутата от Има Такъв Народ натискът извън ще продължава да се ускорява, а в края на юни чака той да е най-голям. По думите му в случай че не се усъвършенства разговорът вътре в обединението и ръководещите не съумеят да беседват с причини, ръководството ще стане „ леко властническо ”.

„ През последните два месеца беше най-важният миг, в който да съвместим ограничения с промени. Не мисля, че се случи – пропуснахме този късмет ”, сподели някогашният претендент за шеф на Българска народна банка.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР