Председателят на БСП Корнелия Нинова поиска лично премиерът Бойко Борисов

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова поиска лично премиерът Бойко Борисов
Коментари Харесай

Нинова иска от Борисов обяснение за НАТО

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова изиска персонално министър председателят Бойко Борисов да пристигна в Народното събрание и да изясни на депутатите каква е позицията му във връзка информациите, тиражирани от международните медии, че НАТО ще разположи многонационални сили в Черно море.

От парламентарната естрада Корнелия Нинова напомни, че тематиката е извънредно значима за националната сигурност и външната политика на страната.

Председателят на Българска социалистическа партия захапа Борисов, че преди година се е противопоставил на разполагането на военна флотилия на Алианса в Черно море, а през днешния ден е сменил позицията си.

"Ще има ли черноморска натовска флотилия? Какви ще са последствията за България? ", попита Корнелия Нинова.

Не било редно парламентаристите да научават за сходни планове на Алианса от задгранични медии. Ще вляза по отношение на министър-председателя, даде обещание ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев.

Както Факти.бг писа, по този метод Алиансът желае да се опълчи на въздействието на Русия в района след окупацията на Крим.

За задачата от НАТО считат в началото да образуват контингент от 4000 румънски бойци, подкрепяни от сили от девет други страни, както и от 900 американски военни. В района ще бъдат ситуирани и спомагателни кораби и самолети.

По проект английски и канадски изтребители ще подкрепят румънските Военновъздушни сили, а италиански – българските.

Към морските патрули на НАТО в Черно море в българските и румънските пристанища ще бъдат изпратени още бойни съдове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР