Председателят на БСП Корнелия Нинова подписа споразумения с ОКЗНИ, ГД ...

Председателят на БСП Корнелия Нинова подписа споразумения с ОКЗНИ, ГД

ВОЙНАТА СЕ РАЗГАРЯ! Корнелия Нинова забрави Радев: Парламентарните избори са по-важни от президентските! Лидерката на БСП не спомена кандидата от Дондуков 2

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова подписа съглашения с ОКЗНИ, Групово дело „ Народна мощ “, Федерация на консуматорите, КООСО, Съвет на европейската научна и културна общественост, НД „ За обществено и гражданско общество “, Демократичен съюз на дамите и Групово дело „ Памет и бъдеще “.

На срещата тя не обели дума за държавния глава Румен Радев и поддръжката на социалистите за негов втори мандат, която е съществено разтърсена. Нещо повече, Нинова даже замете изборите за държавен глава и акцията на Радев под черджето, изтъквайки преди всичко следващите предварителни конституционни избори. Както към този момент е прочуто, те ще се проведат в един ден с вота за държавен глава-14 ноември.

Много социалисти към този момент се разграничиха от поддръжката за Радев, някои намерено, други не до такава степен.

„ Радвам се, че сме дружно, изключително в тези тествания и рецесии, в които има потребност от обединяване на съидейници към общи хрумвания. Българска социалистическа партия сме дирек на непоклатимост и предвидимост, към който се събират от ден на ден групи. Бедността и обществените неравенства се усилват. Трябва да се погрижим в тези сложни месеци за обществено слабите, за старите, за младите фамилии. Лявото е в напредък в Европа, тъй като актуалните казуси и множеството страдащи хора изискват леви решавания “, съобщи Нинова.

„ Парламентарните избори са доста по-значими от президентските. Само постоянно държавно управление ще преведе страната през рецесията. Служебното не може. Без нас в следващия парламент няма да може да се сформира държавно управление. Затова и отговорностите ни са още по-огромни “, уточни водачът на Българска социалистическа партия.

Източник: pik.bg