Председателят на БСП Корнелия Нинова определи днес в Ямбол искането

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова определи днес в Ямбол искането
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Искането за оставка на президента е абсурд

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова дефинира през днешния ден в Ямбол настояването на Движение за права и свободи президентът Румен Радев също да подаде оставка като „ парадокс “. Тя съобщи, че Българска социалистическа партия ще продължи да поддържа митингите и ще упорства за машинното гласоподаване.

"БСП ще продължи да поддържа митингите в страната до рухването на държавното управление на Бойко Борисов ", безапелационна е Нинова. „ Призовахме нашите членове и симпатизанти да се включват, нашите депутати са непрекъснато по площадите. Вътре в Народното събрание като единствената парламентарно показана мощ, която желае оставката на кабинета, го вършим от вътрешната страна в Народното събрание “, уточни тя.

Искането за оставка и на президента Радев, Нинова разяснява по този начин: „ Абсурд! Стоим зад президента, както постоянно сме го подкрепяли. Смятаме, че той извършва това, което даде обещание като претендент за президент “.

Според Корнелия Нинова оставката на ръководителя на ЦИК Стефка Стоева, би трябвало да се пояснява в необятен аспект. „ Става въпрос за блокаж на изборния развой от страна на ръководещите посредством машинно гласоподаване. Обратно на нашето предпочитание. Ние декларирахме, че оставаме в този парламент единствено и само за машинно гласоподаване, като гаранция за почтени избори. Ние настояваме незабавно и незабавно да се задвижи това, тъй като без машинно гласоподаване, рискуваме Борисов още веднъж да фалшифицира изборите “, сподели лидерката на социалистите.

Що се отнася до избора за ръководител на Българска социалистическа партия, Нинова съобщи, че структурите в страната са подготвени за вота в събота.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР