Председателят на Борда на директорите на руската петролна компания Лукойл

...
Председателят на Борда на директорите на руската петролна компания Лукойл
Коментари Харесай

Шефът на Борда на директорите на Лукойл загина след падане от прозорец

Председателят на Борда на шефовете на съветската петролна компания " Лукойл " Равил Маганов почина при неразбираеми условия. Според формалните известия шефът на нефтената компания е паднал от шестия етаж на Централната клинична болница на улица " Маршал Тимошенко ", където е бил на лекуване. Тялото му е намерено на улицата от медицинския личен състав, оповестява Mash.

Причините за случая, който е станала към 7:30 ч. сутринта локално време се обясняват.

67-годишният Равил Маганов е в управата на " Лукойл " още от 1993 година като вицепрезидент.  През 2006 година става първият изпълнителен вицепрезидент на Лукойл, а през 2020-та оглавява Борда на шефовете.

Това е поредна мистериозна гибел на върховен управител от съветския газово-петролен бизнес от началото на войната в Украйна.  

През май тази година някогашният топ управител на Лукойл, милиардерът Александър Суботин, беше открит мъртъв в мазе на къща в Митищи. Според формалната версия повода за гибелта е остра сърдечна непълнота, като се появиха след това информации, че в тялото му са били открити наркотични субстанции. Това бе обвързано с информация, че преди гибелта си Суботин е бил на " шамански сеанс ".

По-рано през април т.г. испански медии оповестиха, че някогашният топ управител на съветския газов колос " Новатек " Сергей Протосеня, брачната половинка му и щерка му са били открити мъртви във вила чартърен в град Лорет де Мар покрай Барселона два дни по-рано.

Няколки дни преди този момент пък, на 18 април някогашният вицепрезидент на " Газпромбанк " Владислав Аваев беше открит мъртъв в жилището си в Москва дружно със брачната половинка си и щерка си.

Ден след началото на войната в Украйна, на 25 февруари, топ мениджърът на съветския енергиен колос " Газпром " Александър Тюляков беше открит обесен в гаража на къщата си покрай Санкт Петербург. Официалната версия за гибелта му беше самоубийство, от полицията оповестиха, че до тялото са намерили предсмъртна записка, написана от Тюлаков. Същата версия бе стартирана и за гибелта на Леонид Шулман, изпълнителен шеф на " Газпром ". Той беше открит мъртъв във вила покрай Санкт Петербург през януари, седмици преди началото на съветската експанзия. И в този случай от полицията оповестиха, че до тялото е открито предсмъртно писмо.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР