Председателят на Българския стрелкови съюз Мария Гроздева смята да се ...

Председателят на Българския стрелкови съюз Мария Гроздева смята да се

Легендата Мария Гроздева Искам да отворя нова страница в живота си и тя да няма нищо общо със стрелбатаПредседателят на Българския стрелкови съюз Мария Гроздева счита да се отдръпна от поста. Това обяви самата тя в особено изявление за БНР и излъчването " На финала ".

„ Състезанията въобще не ми липсват. След олимпиадата в Токио мислех тотално да се откъсна от спорта, но….все още съм ръководител на федерацията. Там предстоят доста смени. В момента търсим заслужен заместител. Търсим човек, който да оказва помощ, да бъде управител. Ако не намирим, може и да остана, само че аз не искам…. Искам да отворя нова страница в живота си и тя да няма нищо общо със стрелбата и със спорта. Сега ми е доста хубаво, доста ми е умерено. Ежедневието ми протича по друг метод “, показа огромната ни спортистка.

Двукратната ни олимпийска шампионка преди дни бе определена за член на Европейската конфедерация по пукотевица. по този мотив тя разяснява:

" Преди олимпийските игри ми генералният секретар тогава, в този момент държавен глава към този момент, Александър Ратнер ми оферира да издигне моята кандидатура. Приех, тъй като счетох, че мога да съм потребна. Аз самата нямах концепция да се кандидатирам, така както споделих обмислях концепцията да се отдръпва от спорта въобще. Но, съдбата ме върна още веднъж в играта. Доверието което ми оказаха на конгреса, за мен е огромна чест. Избираха ме единомислещо. Всички доста се радваха и ме поздравяваха. Малко се тормозя да навляза в това ново занятие. Моята дилема в този момент ще е да реализирам връзката сред Съюза и  атлетите. Предстоят много смени в разпоредбите и аз ще би трябвало да съм гласана състезателите. Ще разгласявам техните казуси и ще оказвам помощ за тяхното разрешаване “, показа Гроздева.

Цялот изявление на Петър Ненов с Мария Гроздева можете да чуете в звуковия файл.

Източник: bnr.bg