Председателят на Българската асоциация по клинични проучвания доц. Борислав Борисов

...
Председателят на Българската асоциация по клинични проучвания доц. Борислав Борисов
Коментари Харесай

Доцент с добри новини за ваксината срещу COVID-19

 Председателят на Българската асоциация по клинични изследвания доцент Борислав Борисов дефинира като " изцяло реалистично “ до края на годината на пазара да излязат две ваксини против ковид, както оповестиха нощес от Европейската комисия. В Европа и Съединени американски щати има механизми за незабавна оторизация, уточни той пред БНР. Относно работата по имунизациите доцент Борисов посочи, че единствено за 6 месеца е било направено това, което всекидневно се прави за години. Има приключени 17 такива изпитвания с над 300 хиляди участници от целия свят – нещо, което се прави за години в естествени условия.

" Никакви взаимни отстъпки не са правени “. Сложната температурна верига за логистика на някои от имунизациите е друго предизвикателство за всеобщата процедура, добави Борисов. Въпреки последната следена разновидност на ковид протеинът, върху който е построена рекомбинантната технология от шипа, така наречен spike протеин не се трансформира, по тази причина упованията са при приложение на две дози, каквито са множеството ваксини със приключени клинични тествания, разновидността да не се отрази, изясни Борислав Борисов.

Доц. Борислав Борисов не е сюрпризиран от данните на социолозите, че 45% от българите не биха се ваксинирали. " Това не е феномен за мен – по повод и на метод на хранене, и на всевъзможни други нездравословни привички, неналичието на интензивност – това се отразява на организма, той боледува, и изключително застарявайки, генерира голям напън върху здравните потребности. Същото е значително и отношението към имунизациите. Не единствено към Covid-ваксината. Има съществени реакции изобщо към имунизациите. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР