Председателството сплоти администрацията и институциите. Вярвам, че България ще бъде

...
Председателството сплоти администрацията и институциите. Вярвам, че България ще бъде
Коментари Харесай

Европредседателството сплоти администрацията и институциите, похвали се Павлова

Председателството сплоти администрацията и институциите. Вярвам, че България ще бъде запомнена с това, че запазихме единството, бяхме екипни, единни и работихме целеустремено за това, за което се събрахме. Това сподели министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 по време на обществената полемика „ Европейски Съюз през 2018: Австрийските цели и българските достижения “, която обичайно се организира от всяко ротационно председателство по отношение на новите цели на Съвета на Европейски Съюз.

Павлова, дружно посланика на Австрия в България Роланд Хаузер показаха достиженията по основните цели на Българското председателство, станали основа за работа през идващите шест месеца. В полемиката участваха още ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев и на Бюрото на Фондация „ Конрад Аденауер “ в България Торстен Гайслер. Организатор на форума е ПанЕвропа България.

Павлова дефинира Срещата на върха в София като едно от основните достижения на председателството, от която започнаха доста значими събития - договарянията за присъединение на Македония и Албания към Европейски Съюз, осъществения разговор сред водачите от района в областта на сигурността и миграцията, спомагателни средства за 11 транспортни плана с висок приоритет, Декларацията за започване на цифрова стратегия за Западните Балкани, първата промишлена стратегия на Европейски Съюз за военни качества, напредъка в битката с тероризма и други

Ето по какъв начин наподобява Българското председателство в числа, съгласно презентацията на министерството: от 105 наследени законодателни досиета от Естонското председателство на 1 януари т. година, 78 са завършени от България с реализирани съглашения в Съвета или с Европарламента. Над 36 000 делегати и над 4700 публицисти посетиха страната ни. Те дойдоха за извършените у нас 284 събития, 12 неофициални съвета и 5 срещи от парламентарното измерение. В Брюксел и Люксембург са се провели 101 съвещания на Съвета на Европейски Съюз и 1523 работни срещи и други съвещания с повече от 94 000 участници. Председателството има 18 хиляди почитатели във фейсбук, 10 хиляди в туитър и 1300 в инстаграм. Направени бяха 300 видеа и 5 хиляди фотоси, гледани над 2,5 милиона пъти в интернет и обществените мрежи.

„ Зад цифрите обаче стоят действителните старания на 1550 специалисти от 35 български институции и на 150 доброволци. Те бяха зад кадър, само че които координирано и непрекъснато работиха за организацията, сигурността и гладкото протичане на събитията от календара “, изясни Павлова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР