Председателстването на НС: На ротация или политбюро, вижте прогнозите на

...
Председателстването на НС: На ротация или политбюро, вижте прогнозите на
Коментари Харесай

Председателстването на НС: На ротация или политбюро

Председателстването на Народно събрание: На ротация или политбюро, вижте прогнозите на политици и адвокати.
за ръководител на Народно събрание Никола Минчев не крачка обратно, а единствено пренареждане, може да се появят и други претенденти, сподели преподавателят по конституционно право проф. Пламен Киров.

 според него не може да се случи, тъй като конститутцията не го разрешава и няма даже джентълменско съглашение. Двама ръководители и 7 зам.председатели – ще стане като Политбюро, сподели той.
Никой не желае да прочете какви са пълномощията на
ръководителя на Народно събрание, той не може да оказва помощ на своята партия. Функциите му изискват да е политически безпристрастен, когато ръководители на НСса подкрепяли партията си, те са сваляни, сподели проф. Киров.

Според него нищо чудно да има игра с кворума. Позицията въздържал се не е удачна, счита проф. Киров. Можеше да се планува поименно недояждане, съобщи той.

Очакваме през днешния ден да се избере ръководител на Народно събрание, сподели пред bTV Деница Сачева от ГЕРБ. Тя не чака втората  група – на Политическа партия, да ги поддържа, само че разчита на разсъдъка на другите парламентарни групи.
Ако през днешния ден не бъде определен ръководител на Народно събрание,
още веднъж ще проличи лицемерието на другите парламентарни групи. Твърдите ни ядра желаят неотстъпчивост, а не диалогичност, само че ние вършим тъкмо противоположното, тъй като мислим за страната, сподели Сачева.

„ Промяната “ са подправени във връзка с битката с корупцията, по какъв начин ще я водат без избор на ръководител на Народно събрание?, попита риторично тя. Ако 48-ото Народно събрание не реши този проблем, това ще бъде тежко начало на предизборна битка, сподели тя. Антикризисната стратегия и евроатлантическата тематика би трябвало да бъдат сплотяващи, счита Сачева.

Ние още не сме видели законопроектите на служебния кабинен, само че сега той изчерпва опциите си за справяне с рецесията, прекомерно тя.
Ако продължаваме по този начин, скоро ще желаеме и президент
на ротационен принцип, сподели пред bTV Настимир Ананиев от Политическа партия. Според него те отдръпнали кандидатурата на Никола Минчев за ръководител на Народно събрание, тъй като ги упреквали, че пречат.

От партията обаче няма да поддържат кандидатурата на ГЕРБ. Ако Българска социалистическа партия през днешния ден издигне кандидатура, ще помислят дали да я поддържат.

ГЕРБ би трябвало да си понесе отговорността за държавно управление. Ако се стигне до втори мандат до нас, ние ще вземем решение по какъв метод ще подходим, сподели Ананиев.

Исках да снима клетвата, само че по техническа неточност заседадието е изтекло онлайн, показа той по отношение на клипчето, което без да желае снима.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР