Председателският съвет на НС утре ще обсъди отново проекторешението за

...
Председателският съвет на НС утре ще обсъди отново проекторешението за
Коментари Харесай

Първи тур на президентските избори на 14 ноември?

Председателският съвет на Народно събрание на следващия ден ще разиска още веднъж проекторешението за насрочване на президентските избори, разяснява ръководителят на националното заседание Ива Митева. Според нея болшинството от парламентарните групи поддържат датата 14 ноември за насрочване на първия тур на вота за държавен глава.

Митева упорства датата да бъде разисквана още веднъж, планът за решение да бъде подписан от председателския съвет и тогава да го внесе за гласоподаване в пленарна зала. Тя разяснява още, че не взе участие в срещите с Българска социалистическа партия за реализация на третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление. " ИТН " като партия би трябвало да решат дали ще се отговорят на поканата за среща на следващия ден.

Председателят на Народното събрание съобщи, че след конституирането на парламентарните комисии незабавно е разпределила всички постъпили законопроекти за разглеждане, само че не може да подрежда на комисиите по какъв начин да работят.

По мотив импортирания през днешния ден от " Демократична България " план за промени в Закона за правосъдната власт, който планува прибързано преустановяване на мандата на Висш съдебен съвет, Митева разяснява, че би трябвало да се подходи деликатно. Тя акцентира, че има решение на Конституционния съд, съгласно което не може конституционно открит мандат да се приключва с елементарен закон. Освен това доникъде на септември няма време законопроектът да бъде разискван и гласуван.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР