Председателката на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Андреа Налес ще бъде

...
Председателката на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Андреа Налес ще бъде
Коментари Харесай

Искат оставката на шефката на социалдемократите в Германия от парламентарния пост

Председателката на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Андреа Налес ще бъде призована да подаде оставка като лидер на парламентарната група на партията на спешна среща в сряда след двойното изборно проваляне на лявоцентристката групировка. Това са декларирали трима депутати от ГСДП, представени от " Ройтерс ".

Социалдемократите, които са в коалиция с консерваторите на Ангела Меркел, изгубиха изборите в неделя в северната провинция Бремен за първи път от 73 години, а също по този начин претърпяха тежка загуба в изборите за Европейски парламент.
 Шефката на немските социалдемократи няма да подава оставка след разгрома
Шефката на немските социалдемократи няма да подава оставка след разгрома

Скоро обаче могат да излязат от обединението с Меркел

Налес, която съвместява постовете ръководител на ГСДП и началник на парламентарната група на партията в Бундестага, към този момент прикани за провеждането на гласоподаване за парламентарния пост през идната седмица, възвестявайки още разтърсвания за ръководещата коалиция, която към този момент е наранена от вътрешни битки.

Трима депутати от ГСДП са прецизирали за " Ройтерс ", че групата е провела спешно съвещание в Народното събрание в сряда.

" Сега или в никакъв случай ние се нуждаем от ново начало, в това число и като личен състав . Това несъмнено не може да продължава по този метод ", посочи един от депутатите, поискал да остане неизвестен.

Натискът върху Налес да се отдръпна нараства, добавил депутатът.
 Социалдемократите в Германия за загубата си: Климатът, глупако
Социалдемократите в Германия за загубата си: Климатът, глупако

Зелените отвяха ГСДП, като социалдемократите се сринаха до 15,5 на 100 поддръжка

Друг народен представител от ГСДП обаче е коментирал, че сега не се разисква различен претендент, който да замести Налес . " Не съм осведомен някой да желае да стартира революцията в този момент ", уточни той.

Позицията на Налес като партиен водач ще бъде мощно отслабена, в случай че загуби изборите за ръководител на групата през идната седмица. Това също по този начин би окуражило лявата секта в ГСДП, която би предпочела партията да напусне обединението с Меркел.

Всяко решение за излизане от обединението може да провокира предварителни избори или възможен нов съюз. През септември и октомври би трябвало да се проведат избори в още три провинции, всички част от някогашната Германска демократична република, където крайнодястата партия " Алтернатива за Германия " е мощна.
 Социалдемократите претърпяха най-тежкия удар – изгубиха бастиона Бремен
Социалдемократите претърпяха най-тежкия удар – изгубиха бастиона Бремен

Втори са социалистите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР