Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен увери Украйна

...
Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен увери Украйна
Коментари Харесай

Вашата борба е нашата борба. Украйна получи покана за ускорено членство в Европейския съюз

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен увери Украйна в поддръжката на Европейския съюз в битката ѝ против Русия и връчи въпросник на президента Володимир Зеленски за пускане на ускорена кандидатура на Киев за участие. Това се случи по време на визитата на фон дер Лайен в Киев в петък.

На 8 април фон дер Лайен стана първият европейски водач, посетил Буча , където доказателства за вероятни военни закононарушения. бяха открити по улиците на града и в всеобщи гробове след отдръпването на съветската войска, което води до подозрения за осъществяването на изтезания и тормоз против украинците от съветските военни.
 Трупове по улиците и всеобщи гробове. Какво остава след съветската войска  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

След като обиколи региона тя възпламени свещи в локална черква в памет на жертвите. Фон дер Лайен сподели, че е почнала визитата си точно в Буча, „ тъй като в Буча нашето човечество беше разрушено “. Тя сподели, че нейното обръщение към украинския народ е, че виновните за „ зверствата “ ще бъдат изправени пред съда, като добави: „ Вашата битка е нашата битка. “

Фон дер Лайен добави, че Европейски Съюз ще продължи да поддържа Украйна като накара съветския президент Владимир Путин да заплати "висока цена " за нашествието.

По-късно в петък председателката на Европейска комисия посети украинската столица, където организира брифинг с президента Володимир Зеленски. Тя му даде обещание да форсира кандидатурата на Киев за присъединение в Европейски Съюз и му връчи въпросник за пускане на процеса.

След като той бъде запълнен Еврокомисията ще може да предложи на Съвета на Европейски Съюз да стартира разискване по въпроса за начало на договарянията за присъединение на Украйна към общността. По думите на фон дер Лайен това „ няма както нормално да отнеме години , а единствено седмици, с цел да се стигне до мнение по процедурата “.

„ Русия е застрашена от раздробяване заради все по-тежките наказания, а Украйна има европейско бъдеще “, сподели още тя.

Зеленски на собствен ред като, че отговорите ще бъдат изпратени в Брюксел в границите на една седмица.

Желанието за западно насочване на Украйна е един от проблемите, които Путин вижда в ръководството на про-европейското държавно управление в Киев. Все отново досега Кремъл е споменавал само участието на страната в НАТО като нещо, което не би позволил, до евроинтеграцията остава на назад във времето. Президентът Зеленски неколкократно приказва пред европейските водачи и изиска въздушна помощ от Запада.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР