Председател на Националния съвет по антикорупционни политики ще бъде министър-председателят,

...
Председател на Националния съвет по антикорупционни политики ще бъде министър-председателят,
Коментари Харесай

Кирил Петков оглавява Националния съвет по антикорупция

Председател на Националния съвет по антикорупционни политики ще бъде министър-председателят, реши държавното управление на днешното си съвещание. Кабинетът одобри промени в държавното разпореждане № 136 от 2015 година, с което се основава Съветът. Измененията плануват също по този начин Главният инспекторат към Министерски съвет да извършва функционалностите на секретариат на Националния съвет по антикорупционни политики, като реализира административното и организационно-техническото обслужване на Съвета и подкрепя експертно неговата активност.

Националният съвет по антикорупционни политики е междуведомствен орган със съвещателни, координационни и контролни функционалности във връзка с създаването и осъществяването на политиките в региона на предварителната защита и противодействието на корупцията.

Една от главните цели на Споразумението за взаимно ръководство на Република България в интервала 2021 година - 2025 година е България да бъде страната, която да задава модел за сполучлива битка с корупцията. Определянето на министър-председателя за ръководител на Националния съвет по антикорупционни политики акцентира значимостта на тези политики и подсигурява политическия ангажимент към тях. По този метод ще се обезпечи и нужната политическа съгласуваност при създаването и осъществяването на антикорупционните политики, което е значимо изискване за тяхната успеваемост.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР