Предприятията в хранително-вкусовата промишленост са с рекорден оборот за последните

...
Предприятията в хранително-вкусовата промишленост са с рекорден оборот за последните
Коментари Харесай

Предприятията от хранително-вкусовата промишленост отчитат рекорден оборот

Предприятията в хранително-вкусовата индустрия са с рекорден оборот за последните 12 години, който бележи растеж от над 36% на годишна база през 2022 година Това сподели министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов по време на конгрес „ Да! На българската храна “. Той добави, че в сектора работят повече от 5 000 компании, които обезпечават претовареност на към 70 000 души.

„ Хранително-вкусовата индустрия е измежду секторите, които се развиват стабилно през последните години в България, само че тя има доста по-голям капацитет “, акцентира министър Стоянов. Той уточни, че секторът дава опция за уравновесено развиване на районите в страната, поради положителните условия, които има на национално равнище.

Министър Стоянов разяснява и дейностите на държавното управление за понижаване на цените на храните, които са в три посоки – по-добра осведоменост, по-стриктен надзор и законодателни промени. „ Предстои да публикуваме за публично разискване план на Закон за комерсиалните надценки “, заяви Никола Стоянов. По думите му редом с това се...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР