Предприетите мерки за изпълнение на конституционните задължения на Българската армия

...
Предприетите мерки за изпълнение на конституционните задължения на Българската армия
Коментари Харесай

Радев свика среща с Каракачанов заради коронавируса в армията

Предприетите ограничения за осъществяване на конституционните отговорности на Българската войска при продължаваща епидемиологична конюнктура бяха разисквани през днешния ден на среща в президентската институция, оповестиха от " Дондуков 2 ".

Срещата се организира по самодейност на президента и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев и в нея участваха вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов и шефът на Дирекция " Операции и подготовка " в Министерството на защитата бригаден военачалник Станимир Христов.

" Задача от първостепенна значимост е да се запазят здравето и животът на персоналния състав, с цел да могат Въоръжените сили да продължат построяването на качества и да извършват своите функционалности при всевъзможни условия ", съобщи президентът.

Осигуряването на непрекъснатост на носенето на бойни наряди, както и навреме здравно наблюдаване и лекуване на персоналния състав бяха измежду тематиките на срещата. Военният министър и началникът на защитата осведомиха за прилаганите и набелязани ограничения за ограничение на разпространяването на ковид в Българската войска и недопускане на загуба на отбранителни качества, се споделя още в късото известие.

 Снимка: Прессекретариат на държвания глава

Неотдавна избухна скандал, откакто се разбра, че новият шеф на Военновъздушни сили ген. Димитър Петров е с COVID-19, само че макар че е бил осведомен за това, президентът отиде на интернационална среща в Естония, където домакините прекъснаха и идното му публично посещаване поради изтеклата към този момент информация за това. По-късно се оказа, че Румен Радев също е с позитивен тест за ковид и се самоизолира, само че столичната РЗИ небрежно смъкна карантината му, поради което шефът й беше освободен от служба.

Междувременно Красимир Каракачанов изкара у дома цялостна карантина.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР