Предприемането на своевременни мерки за адекватна защита на правата на

...
Предприемането на своевременни мерки за адекватна защита на правата на
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев на среща със службите за сигурност

Предприемането на своевременни ограничения за съответна отбрана на правата на българските жители зад граница, когато те са обект на офанзиви единствено поради националното си съзнание, разиска президентът Румен Радев на среща на „ Дондуков “ 2 с ръководителите на службите за сигурност. В нея взе участие и вицепрезидентът Илияна Йотова. Това оповестява прессекретариатът на президента.

Поводът за срещата е полученото в президентската институция писмо от Културния център „ Иван Михайлов “ - Битоля, както и сигнали на наши сънародници от Република Северна Македония, за зачестили прояви на накърняване на техните права единствено заради събитието, че се самоопределят като етнически българи.

По-рано денем президентът организира среща на „ Дондуков “ 2 с ръководителя на Държавната организация за научни проучвания и нововъведения Мартин Дановски. "Сътрудничеството в областта на нововъведенията и научните проучвания е основно за реализирането на задачите за съгласуваност в областите енергетика, превоз и цифровизация на самодейността „ Три морета “, съобщи Румен Радев.

Обсъдена беше концепцията за основаване на мрежа от организации и органи в региона на нововъведенията, функциониращи на територията на страните участнички в самодейността. По думите на президента сходна среда на съдействие и продан на опит би могла да мултиплицира капацитета на страните от „ Три морета “ да възнамеряват, подсигуряват финансиране и осъществят високотехнологични планове в по-голям мащаб.

На срещата бе препоръчано Агенцията да спомага и за идентифицирането на основни национални планове в региона на науката, образованието и нововъведенията, които да намерят реализация в границите на самодейността „ Три морета “. По думите на българския президент усилването на този акцент на самодейността ще стимулира българските млади експерти да развиват капацитета си в страната и по едно и също време с това да способстват за визията на „ Три морета “ за добавена стойност и трайно повишение на стандарта на живот в Централна и Източна Европа.

Президентът Румен Радев уточни, че събитията, съпътстващи провеждането на срещата на върха на самодейността „ Три морета “, ще основат благоприятни условия за привличане на сериозен капиталов интерес към български планове и посредством съдействие с огромни софтуерни компании.

Председателят на организацията Мартин Дановски изрази кардиналното единодушие за намиране на ефикасни способи за партньорство в границите на Инициативата „ Три морета “. "България ясно е декларирала упоритостта си за стопански напредък, основан на нововъведения и просвета, а Държавна организация за научни проучвания и нововъведения ще способства за синхронизиране на всички основни български планове в тази област, както и за идентифициране на принадлежности за финансирането им ", уточни по време на срещата Мартин Дановски.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР