Предприемането на мерки срещу войната по пътищата ще бъде поставена

...
Предприемането на мерки срещу войната по пътищата ще бъде поставена
Коментари Харесай

Депутатите се заемат с пътната безопасност

Предприемането на ограничения против войната по пътищата ще бъде сложена както в пленарната зала, по този начин и в транспортната комисия в Народното събрание, заяви ръководителят на комисията и народен представител от Движение за права и свободи Халил Летифов.

Според него тематиката за предварителната защита на пътнотранспортните катастрофи постоянно се неглижира, а институциите си трансферират една на друга виновността за тях.

"Смятам, че институциите, които са властимащи, носят главното обвързване да задават тематиката. В последна сметка има органи, които би трябвало да са си свършили работата. Има Закон за придвижване по пътищата. Той е задоволително рестриктивен, дава база да се прави и надзор, а и по един или различен метод да предпазим самите водачи, пешеходците, всички участници в придвижването “, означи Летифов във връзка злополуката край Своге, при която 17 души починаха, а 21 бяха ранени.

Разследването на случая продължава. В понеделник проверяващи и жандармеристи влязоха в централата на една фирмите, ремонтирали пътния сектор. Иззети бяха документи на компанията.

Работи се по версия, че фалшив ремонт е повода за злополуката.

Строителният министър Николай Нанков обаче загатна и за чистка в организация "Пътна инфраструктура ", която през 2011-а провежда търга за ремонта на стойност 23 млн. евро.

Фирмите отхвърлят изказванията за фалшив ремонт.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР