Предприемаме бързи мерки, за да ограничим транспортните произшествия по трасето

...
Предприемаме бързи мерки, за да ограничим транспортните произшествия по трасето
Коментари Харесай

Васил Терзиев: По бул. „Цар Борис III“ ще отделим пътното платно от трамвайното в участъка от ул. „Райска градина“ до „Княжево“

Предприемаме бързи ограничения, с цел да ограничим транспортните катастрофи по трасето на трамваите по бул. „ Цар Борис III “. Ето за какво физически ще отделим пътното платно от това на трамваите. Това заяви посредством профила си във Facebook кметът на Столичната община Васил Терзиев.

С смяната коли няма да могат да навлизат върху трамвайното трасе.

Кметът Терзиев осведоми също, че след възобновяване на придвижването на трамвай №5 в края на предходната година за дни са регистрирани пет пътнотранспортни катастрофи. Катастрофите са породени от коли, които навлизат по трамвайните линии и засичат мотрисите.

„ Възложихме план за обособяването на трасето като фокусът ще е в региона от ул. „ Райска градина “ до ухото в „ Княжево “. По това трасе се движат 3 трамвая - 4, 5 и 11. В пиковите часове приблизително на всеки 3 минути тук минава по една трамвайна мотриса. “, съобщи също столичният кмет.

За да бъде напредването на софиянци по-кратко, по ремонтираното трасе трамваите се движат с по-висока скорост. Съкратихме времето за пътешестване от „ Съдебна палата “ до последната спирка в „ Княжево “ с 10 минути - от 31 минути преди ремонта на 21 минути в този момент, съобщи кметът Терзиев.

Предстои новоремонтираният сектор на релсовия път от кръстовището с бул. „ Овча Купел “ до ухото на „ Княжево “ да бъде включен в новата съгласуваност за придвижването, която обезпечава „ зелената вълна “ за трамваите. Това в допълнение ще форсира придвижването на трамваите по бул. „ Цар Борис III “.

*Източник: Столична община
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР