Предприемачите по целия свят стават все по-заинтересовани от изграждането на

...
Предприемачите по целия свят стават все по-заинтересовани от изграждането на
Коментари Харесай

Гласът на моята лична марка

Предприемачите по целия свят стават все по-заинтересовани от построяването на свои персонални марки, а през тях - и по-голяма видимост и известност за бизнеса им. Това обаче значи неизменност и отдаденост на поредното основаване на наличие. И тук идва алтернативата. Откъде да намерим време да го създадем? Може би да наемем професионален текстописец? Но, по какъв начин да сме сигурни, че наличието, което основава, не показва неправилно кои сме ние?

В моята компания разработихме развой за основаване на наличие в шест стъпки, който взема решение тази алтернатива. Най-добрата част от процеса е, че можете да се концентрирайте извънредно върху дилемите, които харесвате, като делегирате останалите.

Стъпка 1: Идентифицирайте стълбовете на вашето наличие

Преди да се потопите в основаването на наличие, изяснете какво ще бъде позиционирането на вашата персонална марка и с какви тематики желаете да бъдете свързани. Изберете най-вече два до четири стълба на наличие: една или две тематики към вашата област на експертност и една или две тематики, които ви хуманизират. Заедно тези стълбове на наличието би трябвало да оповестяват както какво вършиме, по този начин и кой сте.

Стъпка 2: Разкрийте гласа на вашата марка 

Когато работите с публицист в или отвън вашата организация, би трябвало да изясните по какъв начин искате и не желаете да звучи.

Запишете три до пет епитети, които най-добре показват гласа на вашата марка и три до пет епитети, които желаете да сте сигурни, че в никакъв случай не са описателни за нея.

Например, желая гласът на марката ми да бъде " интелигентен ", само че не желая да ме възприемат като " недосегаем "  или " прекомерно научен " ; желая гласът на марката ми да бъде " прям ", само че не и " необорим ".

Стъпка 3: Възложете на своя публицист да сформира описи с въпроси за вас 

Да седнете, с цел да обмислите точните си мисли, хрумвания и истории е мъчно, само че постоянно е доста по-лесно да бъдете " подканени "  да го извършите с съответни въпроси. Накарайте вашия публицист да сформира лист с въпроси за вас по всеки дирек на наличие месечно.

Например, един от моите стълбове на наличието е " персонално брандиране за бизнесмени ", тъй че въпросите може да са:
Защо бизнесмените се нуждаят от персонална марка?Как бизнесмените могат да балансират работата върху персоналните си марки, до момента в който ръководят бизнес?
В моята компания споделяме тези въпроси на специфична целева страница, до която клиентите имат достъп от телефоните си. Където и да решите да ги хоствате, направете ги лесни за намиране.

Стъпка 4: Отговорете на въпросите под формата на гласови бележки 

Аудио форматът за основаване на документално наличие може да наподобява неинтуитивен. Но ето за какво работи: когато пишем, сме склонни да мислим прекомерно доста, да редактираме и да прекарваме часове пред празен документ на Word. Когато записваме, ние приказваме на глас, което прави нашите отговори по-сурови, по-реални и по-малко отнемащи време за основаване.

Посветете 20 минути седмично на това и гледайте по какъв начин продукцията на вашето наличие пораства внезапно.

Стъпка 5: Редактирайте за два месеца – по-късно го оставете 

Дайте на писателя си два месеца, с цел да улови изцяло достоверния ви глас. Не харесвате, когато изреченията стартират с " само че "? Да им кажа. Не понасяте емотикони в обществените медии? Бъдете наясно с това. Дайте микро противоположна връзка, само че след два месеца: спрете.

Прекомерно мислещите и микромениджърите се провалят в тази система и в основаването на поредно наличие в мащаб посредством която и да е система. След два месеца на подробна противоположна връзка един умел публицист ще се приближи задоволително, тъй че отпуснете се и ги оставете да пишат. Всичко, което би трябвало да извършите, е да прегледате наличието, с цел да забележите дали има несъответствия.

Стъпка 6: Нека вашият помощник, виртуален помощник или маркетингов екип публикуват 

Няма потребност сами да публикувате наличие – само че практическото ангажиране е от основно значение. Отговаряйте на мненията на хората за вашите изявления и публикации. Вашият изпълнителен помощник може да " харесва "  всички мнения от ваше име, само че отговорите би трябвало да идват от вас. В последна сметка достоверността е основна и задачата на този развой е да я запазим.

И ето го, сътрудник бизнесмен: отговаряйте на въпроси, превъртайте наличието си, преди да бъде оповестено, и отговаряйте на мнения. Маркетингът на вашата персонална марка ще върви добре!

Източник: Марина Бяжанова, член на организацията на бизнесмените в Монреал, световен преподавател, академични учител и съосновател на Brand of a Leader, организация за персонална марка за бизнесмени, за

Превод и редакция: Нели Тодорова       
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР