Предпремиерата се състоя във възрожденснктия град Котел. Филмовият проект е

...
Предпремиерата се състоя във възрожденснктия град Котел. Филмовият проект е
Коментари Харесай

За пръв път филмът Възвишение“ беше представен пред публика

Предпремиерата се състоя във възрожденснктия град Котел. Филмовият план е дело на режисьора Виктор Божинов и оператора Антон Бакарски. „ Възвишение “ се базира на едноименния разказ на придобилия известност през последните години публицист Милен Русков, а Българска национална телевизия е копродуцент.

Котел

Филмът „ Възвишение “ преплита исторически обстоятелства с художествена небивалица. В основата на кино лентата е историята за Арабаконашкия грабеж сбъднат от Димтър Общи и неговите сподвижници. Трагикомично премеждие, интриги, измама, изменничество могат да се видят във кино лентата, само че в последна той е за българския дух, разяснява режисьорът Виктор Божинов.
Виктор Божинов, режисьор на кино лентата „ Възвишение “: Тук става дума за хора. Както и в книгата, филмът не е родолюбив в този класическия смисъл, в който политиците жонглират с него и считам, че това е едно от доста мощните му качества. Надявам се че сме се справили със задачата добре.
Един от основните персонажи е Гичо. Ролята е поверена на Александър Алексиев.
Александър Алексиев, артист: Гичо учи на една добрина, да се погледнеш себе си, да си направиш един лек скенер къде си, какво правиш с живота си, с какво помагаш за средата, в която живееш и припомня, че в действителност от нас зависят извънредно доста неща.
Снимките са траяли девет месеца, като компликации пред екипа не са липсвали.
Антон Бакарски, оператор: Филмът е сниман зимата. Спомням си началото беше минус 15 градуса, пролетният интервал тиня до колене, едвам сме ходили. Но целия механически екип през всичките тези интервали беше зад концепцията и зад кино лентата.
Първата среща на „ Възвишение “ беше в град Котел
Виктор Божинов, режисьор на кино лентата „ Възвишение “: Честит празник. Искам особено да благодаря на кмета господин Каранашев, първата прожекция на кино лентата „ Възвишение “ по романа на Милен Русков да бъде точно в град Котел.
Филмът „ Възвишение “, чийто копродуцент е Българска национална телевизия, потегля по екраните в страната на 10 ноември.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР