Предпоследният етап 4 на Balkan Offroad Rallye 2023 предложи изцяло

...
Предпоследният етап 4 на Balkan Offroad Rallye 2023 предложи изцяло
Коментари Харесай

Българите продължават да водят в Balkan Offroad 2023 ден преди финала

Предпоследният стадий 4 на Balkan Offroad Rallye 2023 предложи напълно нов маршрут за участниците в планините покрай известния път „ Трансалпина “. Трасето бе с много технична навигация, като на моменти доближаваше до 1850 метра надморска височина, а общата му дължина беше 280 километра, 131 от които бяха спортни прави.

Мурат Капаноглу и Александър Трендафилов (Can Am) дадоха трето време в правата, изоставайки с 1:23 минути от етапните спечелили Далиус Олехнависиус и Ромуалдас Карузис от Латвия (Can Am). Българският екипаж обаче към момента е отпред на генералното класиране с преднина от малко над 7 минути пред латвийците. Трети в генералното не престават да са унгарците Золтан Гарамвоелги и Алберт Хорн от Унгария (Can Am) единствено на 9 секунди зад Олехнависиус и Карузис.

Другият останал в борбата български екипаж – този на Димитър Чолаков и Стоян Стоянов (Can Am) - приключи стадия на 11-о място, като бургазлиите съумяха да се изкачат с една позиция във краткотрайната класификация и към този момент са 12-и.



В класа на колите, където Дончо Цанев и Зорница Тодорова отпаднаха поради щета в скоростната кутия в предния стадий, лидер продължава да е чешкият деец Мирослав Заплетал (Ford F-150). Той завоюва поредна етапна победа и е със стабилен задатък ден преди финала.

При мотоциклетистите Кшищоф Ярмуз (КТМ) от Полша затвърди водачеството си с най-хубаво време за деня и е с над половин час преднина. В класа на ATV-тата полякът Иренеуж Остафин (Polaris) отстъпи водачеството на сънародника си и съотборник Марцин Вилколек.

В тежката трофи офроуд конкуренцията Balkan Extreme Хардо Мере от Естония продължава да е закрепостен лидер пред сънародниците си Тарво Класимае и Райнер Руутли.

Последният спортен ден на Balkan Offroad Rallye 2023 ще предложи над 180 километра специфични стадии. Трасетата към Алба Юлия са извънредно технични и скоростни, само че и най-малкият дъжд може да ги трансформира в тежко офроуд предизвикателство.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР