Предполагаемият извършител на терористичното нападение в техникума в Керч бил

...
Предполагаемият извършител на терористичното нападение в техникума в Керч бил
Коментари Харесай

22-годишен студент е предполагаемият атентатор в Крим, самоубил се е

Предполагаемият причинител на терористичното нахлуване в техникума в Керч бил 22-годишен студент от същото образователно заведение, който по -късно се самоубил, съобщи водачът на Крим Сергей Аксьонов, представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.
Директорката на техникума в град Керч, където беше обявено за избухнал гърмеж с убити и ранени, сподели, че незнайни въоръжени мъже са нахлули в постройката, взривили са експлозиви и са почнали да стрелят по всеки, който видят, съобщи Ройтерс.
Олга Гребенникова съобщи пред кримски медии, че някой се е взривил в техникума и че на всички места има тела на деца. По думите й измежду жертвите има възпитаници и хора от личния състав.
Следственият комитет на Русия сподели, че гърмежът е породен от бомба, натъпкана с железни предмети, която била взривена в столовата на техникума. Според комитета множеството жертви са младежи.
Очевидец, представен от Ройтерс, съобщи, че след гърмежа е почнала евакуация на учебни заведения и детски градини в Керч.
Според съветската Национална армия в техникума е избухнало самоделно взривно устройство, показва ТАСС.
"Причината е експлоадиране на самоделно взривно устройство ", сподели първият заместник-директор на Националната армия Сергей Меликов.
Той дефинира гърмежа като терористичен акт и съобщи, че Националната армия "изпълнява действия по очистване на последствията от терористичния акт ".
На място работят експерти по експлозивите. Формиран е щаб с присъединяване на сътрудници от Следствения комитет на Русия, Федералната работа за сигурност и министерството на вътрешните работи. Следователи са почнали да разпитват очевидци и изследват видеозаписите от камерите за наблюдаване.
Следственият комитет на Русия съобщи, че по последни данни при гърмежа са починали 13 души, а 50 са били ранени.
Омбудсманът на Крим Людмила Лубина сподели, че множеството жертви са били възпитаници. По думите й на мястото са пристигнали психолози, които оказват профилирана помощ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР