Предполага се, че повечето от вас, когато решат да варят

...
Предполага се, че повечето от вас, когато решат да варят
Коментари Харесай

В каква вода трябва да се варят картофите? Това наистина ще ви изненада

Предполага се, че множеството от вас, когато решат да варят картофи, не се замислят за водата, в която ще готвят зеленчука. Днес обаче ще ви споделим информация, обвързвана с това за какво е значимо да обръщаме внимание на водата, в която варим картофи и какви са особеностите, за които е добре да знаем.
Какво би трябвало да знаем за водата, в която варим картофите?
Ако желаете да извлечете най-много изгодите от зеленчука, би трябвало да знаете в каква вода да го готвите. Много е значима самата температура на водата, в която поставяте картофите. Нужно е постоянно да добавяте почистените картофи във вряща вода, а не в студена. Сигурни сме, че и вие, както съвсем всеки различен, не се е замислял за това. Обикновено почистваме картофите от обелките, с цел да се сготвят по-бързо и ги слагаме в тенджера. Едва по-късно наливаме вода в нея и я преместваме на котлона.
Кой не би трябвало да яде картофи
При някои особености на тялото би трябвало да се въздържате от потреблението на картофи. За това предизвестяват някои диетолози. Тъй като ка...

Когато водата е гореща, а не студена, това способства за опазване на витамините и минералите в картофа. И сами знаете, че тези зеленчуци са извънредно богати на калий, калций, фосфор, желязо и доста други витамини, от които тялото ни се нуждае.

Когато картофите престоят за дълго в студена вода, рискуваме да изгубят част от потребните си съставни елементи. Врялата вода няма да разреши това да се случи.

За предпочитане е да варите картофите с обелките, тъй като по този начин им помагате да запазят всичките си потребни свойства. Има и друга една специфичност, а тя е постоянно, когато готвите варени картофи, да добавяте парче морков към водата. Каротинът, който се съдържа в морковите, способства за запазването на витамин C в картофите.
Не изхвърляйте водата, в която сте варили картофите – нейните приложения ще ви изненадат
Повечето домакини постоянно изхвърлят водата, в която са се варили картофите. На пръв взор това е безусловно вярно решение. В последна...

Следващия път, когато готвите кореноплодния зарзават, доста внимавайте в каква вода го варите, тъй като от това зависи какъв брой потребен ще е той, до момента в който го похапвате!

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР