Предпазната маска действа и трябва да се носи от болните

...
Предпазната маска действа и трябва да се носи от болните
Коментари Харесай

Лекар: Извънредното положение е правилно, българинът не е от най-дисциплинираните

Предпазната маска работи и би трябвало да се носи от болните и от лекарите. Разбира се, хубаво е да бъде употребена и от незаразени, изключително в всеобщия градски превоз и в открити пространства. Това показа в утринния блок на bTV представителят на Българския лекарски съюз доктор Асен Меджидиев.

,,Мерките на държавното управление ги поддържам изцяло. Хубаво е, че още от в този момент се взимат малко по-твърди и крути ограничения, преди ситуацията да е станало по-тежко. Така че ограничението на визитите на публични места е положително решение'', уточни той.

Шефът на БЛС: Пикът на COVID-19 у нас следва, след 15 дни ще имаме 400 инфектирани

,,Смятам, че би трябвало да се даде опция на органите на Министерство на вътрешните работи да имат доста огромни пълномощия, тъй като българинът не е от най-дисциплинираните. Той би трябвало да ограничи излизането си и при най-малките недоволства, а не незабавно да върви при персоналния си лекар'', счита доктор Меджидиев.

По думите му дисциплината в Пирогов е на извънредно високо равнище, защото от една седмица в лечебното заведение са въведени изключителни ограничения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР