Предоставят 50 000 лева държавна гаранция за организиране на изложба

...
Предоставят 50 000 лева държавна гаранция за организиране на изложба
Коментари Харесай

МС отпусна 50 000 лв. застраховка на изложба с меча на хан Кубрат

Предоставят 50 000 лв. държавна гаранция за образуване на галерия в Националната изложба от 24 май до 30 юни , оповестиха от Министерски съвет след днешното държавно съвещание.

Решението за обезпечаване на държавна гаранция за краткотрайна експозиция, представяща движими културни полезности от сбирката на Ермитажа, бе признато на днешното съвещание на Министерски съвет. Експозицията е проведена от Националната изложба, като част от формалната стратегия на Дните на Ермитажа в София (27 и 28 май) .

Експозицията в Националната изложба ще включва меча на хан Кубрат, обвързваните с него артефакти и други движими културни полезности от фонда (колекция) на Ермитажа, Санкт Петербург , Русия. Парите за застраховката ще бъдат блокирани за интервала на превозване, образуване и експониране на изложбата през 2019 година

Представянето на изложбата ще способства за разпространение на неповторимите предмети, които са част от съкровището от Малая Перешчепина , едно от най-значимите български съкровища намерено на територия отвън актуалните български земи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР