Предложението за преиграване на мача Тотнъм – Ливърпул, който през

...
Предложението за преиграване на мача Тотнъм – Ливърпул, който през
Коментари Харесай

Специалист заяви, че преиграване на Тотнъм - Ливърпул е опасно

Предложението за преиграване на мача Тотнъм – Ливърпул, който през предишния уикенд събра погледите на целия свят с неверно присъждане на ВАР-съдиите, може да сътвори рисков казус, счита експерт-юрист.

Мениджърът на " алените " от Ливърпул Юрген Клоп съобщи, че единственото заслужено решение на случая с незаслужено анулирания гол на Луис Диас, е срещата да се преиграе. Попадението не беше зачетено поради недоразумение сред съдията на терена Саймън Хупър и сътрудника му от стаята за ВАР Дарън Ингланд, които не се схванаха какво да е решението.

Клоп призна, че е малко евентуално сходна молба да бъде призната, а доктор Сара Карик – умел учител по право в университета Манчестър Метрополитън, която специализира в спортното право, сподели по какъв начин това може да " отвори шлюзовете ", когато се позволен други неточности в съдийството или при решенията на ВАР. Така лавината от тъжби ще бъдат одобрявани една след друга и освен подозренията за цената на съдийството, само че и цялото състезание ще бъде разрушено.

" Изключително малко е евентуално да се реши преиграване. Подобно решение би било в прорез с разпоредбите и основава рисков казус ", сподели юристката, която напомни, че английското право е учредено точно на прецеденти и едно признато такова, води до последващо, опиращо се на предходното.

" Въпреки че юридически и механически Ливърпул имат съображение да се борят за преиграване, вероятността това в действителност да се случи е доста ниска. Като се има поради това, това в действителност зависи от това какъв брой надалеч са подготвени да стигнат Ливърпул ", добави опитната дама.

Ръководството на британската Висша лига е неумолимо в позицията си, която пази цяла седмица до през днешния ден – сходна тъжба от Ливърпул няма да се преглежда. Още повече, че доста други тимове са били ощетени по подобен метод в предишното и техни тъжби не са следвали.

" Позицията във Висшата лига не е изненадваща. Нареждането за преиграване безспорно би отворило не врата, а същински шлюз от язовира за клубовете да оспорват всяко неверно решение и в последна сметка може да възпре съдиите от съдийството ", стимулира се доктор Сара Карик. " Можете да се сетите за доста образци от предишния сезон – Брайтън против Кристъл Палас или Арсенал против Брентфорд. Мисля обаче, че с тази неточност към този момент остава под сериозен въпрос решението на Висшата лига да не употребява полуавтоматизираната технология, която беше сполучливо употребена на Световното състезание предходната година ", добави доктор Карик.

Но също по този начин тя подсказва, че вероятно решение на Ливърпул да се борят до край, може и да им донесе някаква изгода. Но не е ясно по кое време, може би даже в края на сезона. Според нея, правилниците на Висшата лига разрешават „ Бордът да подреди преиграване на мач от лигата, при изискване че е направена рекомендация за това от комисия при практикуване на нейните пълномощия според предписание W.51 “, добави тя. Следва основаване на комисия, която да се събере, прегледа ВАР-решенията и да подреди преиграване.

" Другият вид би бил да стартира правосъдно произвеждане отвън наредбите на Висшата лига. За да направи това, Ливърпул ще би трябвало да откри задоволителна договорна връзка сред тях и формалните лица на мача и да потвърди, че е имало нарушаване. Но правосъдно дело отвън футбола не знам какъв брой би съумяло ".
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР