Предложението включва да се направи ремонт на изложбената зала на

...
Предложението включва да се направи ремонт на изложбената зала на
Коментари Харесай

Oбщински съветници предлагат нова визия за галерията на бургаските художници

Предложението включва да се направи ремонт на изложбената зала на Дружеството на бургаските художници и да се построи нов вход към нея с външни стъпала. Предложението е направено от името на съветниците Веселин Пренеров, Севдалина Турманова, Калояна Живкова и Тони Минасян.
Галерията се намира на улица „ Александровска ” 22 и съставлява креативен дом за творбите на бургаските художници. Дружеството на бургаските художници е основано през 1956 година и в него членуват над 100 души. Изложбената зала е в център на Бургас, само че доста постоянно посетителите не стигат до нея поради неналичието на добра видимост. Галерията има общ вход с административната част на сдружението. До залата няма елементарен достъп за майки с колички и мъчно преносими хора. ДБХ към този момент има направен план за създаване на нов вход към изложбената зала, който ще даде опция на минувачите по улица „ Александровска ” да имат видимост към залата. Към този втори вход ще има инсталирана рампа, която ще обезпечи и елементарен достъп за всички ценители на изкуството.
Предвижда се и открита повърхност за образуване на разнообразни арт събития навън.
Досегашното разположение на входа към залата затруднява активността на сдружението, което поддържа изложения през цялата година. След спиране от 20 години ДБХ взе участие в Биенале за модерно българско изкуство " Приятели на морето ". Картини от биеналето могат да се видят в изложбената зала на улица „ Александровска ” и в Градската художествена изложба " Петко Задгорски ".
Членовете на сдружението се включват със свои платна в обичайна галерия отдадена на 24-ти май, където се връчва премията " Млад художник " на името на Руси Стоянов, в общата галерия на бургаските художници на 6 декември, когато се връчва премията " Художник на годината " и в доста други общи и самостоятелни изложения.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР