Предложението на руския президент Владимир Путин за прекратяване на огъня

...
Предложението на руския президент Владимир Путин за прекратяване на огъня
Коментари Харесай

САЩ отхвърлиха предложението на Путин за прекратяване на огъня в Украйна

Предложението на съветския президент Владимир Путин за преустановяване на огъня в Украйна за заледяване на войната беше отхвърлено от Съединените щати след контакти сред медиатори, оповестиха за Ройтерс три съветски източника.

Източник от Съединени американски щати отхвърли да е имало какъвто и да е формален контакт и съобщи, че Вашингтон няма да взе участие в диалози, които не включват Украйна.

През 2023 година Путин е изпратил на Вашингтон обществено и частно посредством медиатори, в това число посредством арабските сътрудници на Москва в Близкия изток и други, сигнали, че е подготвен да обмисли преустановяване на огъня в Украйна, настояват съветските източници.

Путин оферираше заледяване на спора при сегашните линии и не желаеше да отстъпи нито една от украинските територии, следени от Русия, само че сигналът оферираше това, което някои в Кремъл виждаха като най-хубавия път към някакъв тип мир.

" Контактите с американците не доведоха до нищо ", съобщи пред Ройтерс почитан съветски източник, осведомен с полемиките в края на 2023 година и началото на 2024 година, при изискване за анонимност заради деликатността на обстановката.

Втори съветски източник, съобщи пред Ройтерс, че американците са споделили на Москва посредством медиаторите, че няма да разискват вероятно преустановяване на огъня без присъединяване на Украйна и по тази причина контактите са приключили с крах.

Трети източник, осведомен с разискванията, съобщи: " Всичко се провали с американците. " Източникът съобщи, че американците не са желали да оказват напън върху Украйна.

Досега не е съобщавано за обсега на контактите - и за техния неуспех.

Това се случва в миг, когато президентът на Съединени американски щати Джо Байдън от месеци упорства Конгресът да утвърди по-голяма помощ за Украйна, само че среща опозиция от страна на съдружниците на водещия претендент за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР